FR  |  NL
Tennis toernooi

Interclubs en Toernooien

COMPETITIE SPELEN "INTERCLUBS EN OFFICIËLE TOERNOOIEN"
Interclubs zijn officiële ontmoetingen die gespeeld worden tussen clubs. Gewoonlijk worden er bij jeugdinterclubs 2 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd per ontmoeting gespeeld.

Een jeugdploeg bestaat uit 3 à 4 spelers.

Er bestaan verschillende categorieën  (-9 jaar, -10 jaar, -12 jaar, -14 jaar – meisjes  & jongens). Vanaf 14 jaar, worden de jongeren geïntegreerd bij de volwassenen.

Deze ontmoetingen hebben plaats op woensdagnamiddag vanaf de maand april. De ouders van de kinderen worden er toe gehouden hun kinderen te begeleiden bij deze ontmoetingen, zowel thuis als op verplaatsing.

Een goed tennisniveau is vereist om te kunnen deelnemen aan de jeugdinterclubs.

Hoewel het ene het andere niet uitsluit, vormen de jeugdinterclubs vaak een eerste stap naar het spelen van competitie en de deelname aan officiële toernooien.

Deze officiële toernooien hebben plaats gedurende het hele tennisseizoen. Deze toernooien worden georganiseerd door clubs die aangesloten zijn bij een tennisfederatie.  (hetzij bij de Association Francophone du Tennis , hetzij bij de Vlaamse TennisVereniging).

Ter gelegenheid van de Iris Cup, organiseert onze club eveneens een officieel toernooi met jeugdcategorieën.

Elk kind die in het bezit is van een federatiekaart kan deelnemen aan toernooien. De federatie waarbij het kind aangesloten is heeft weinig belang.  De federatiekaart is verplicht om te kunnen deelnemen aan officiële toernooien en wordt automatisch verkregen wanneer  men lid is bij de tennisclub gelegen in de Fruitstraat.

De inschrijvingen voor deze officiële toernooien gebeuren via  www.tournoi.org of www.vtv.be (afhankelijk of de club die het toernooi organiseert aangesloten is bij de VTV of bij de AFT). Je toegangscodes - affiliatienummer en paswoord - bevinden zich op je federatiekaart die je dient af te halen aan het clubhuis éénmaal je in orde bent met je lidgeld. De deelname aan toernooien is betalend  (+/- 8 EUR ).

Stages Tennis Pro

GRAND SLAM SUR FACEBOOK

Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Vlaamse Gemeenschapscommissie