+32473533209

Interclub en Tornooien

INTERCLUB EN TORNOOIEN
COMPETITIE SPELEN "INTERCLUB EN OFFICIËLE TORNOOIEN"
Interclubs zijn officiële ontmoetingen die gespeeld worden tussen clubs. Gewoonlijk worden er bij jeugdinterclubs 2 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd per ontmoeting gespeeld.

Een jeugdploeg bestaat uit 3 à 4 spelers.

Er bestaan verschillende categorieën  (-9 jaar, -10 jaar, -12 jaar, -14 jaar – meisjes  & jongens). Vanaf 16 jaar, worden de jongeren geïntegreerd bij de volwassenen.

Deze ontmoetingen hebben plaats op woensdagnamiddag vanaf de maand april. De ouders van de kinderen worden er toe gehouden hun kinderen te begeleiden bij deze ontmoetingen, zowel thuis als op verplaatsing.

Een goed tennisniveau is vereist om te kunnen deelnemen aan de jeugdinterclub.

Hoewel het ene het andere niet uitsluit, vormt de jeugdinterclub vaak een eerste stap naar het spelen van competitie en de deelname aan officiële tornooien.

Deze officiële tornooien hebben plaats gedurende het hele tennisseizoen. Deze tornooien worden georganiseerd door clubs die aangesloten zijn bij een tennisfederatie (hetzij bij de Association Francophone du Tennis , hetzij bij TennisVlaanderen).

Onze club organiseert eveneens een officieel tornooi met jeugdcategorieën tijdens ons jaarlijks tornooi.

Elk kind dat in orde is met zijn lidgeld bij de tennisclub kan deelnemen aan toernooien, ongeacht de federatie. Uw login en paswoord dat je nodig hebt om deel te nemen aan officiële tornooien worden automatisch verkregen wanneer men lid is bij de tennisclub gelegen in de Fruitstraat.

De inschrijvingen voor deze officiële tornooien dien je te doen via  www.aftnet.be of www.tennisvlaanderen.be (afhankelijk of de club die het tornooi organiseert aangesloten is bij Tennis Vlaanderen of bij de AFT). De deelname aan tornooien is betalend  (+/- 8 EUR ).